Rimellerim (MAC In Extreme Dimension Lash, Max Factor Masterpiece Glamour Extensions, L'oreal Mega Volume Collagene, Maybelline The Falsies ve One By One Mascara)

Herkese yeniden merhaba!

Kirpik tipim için doğru rimeli seçmek makyaj konusunda en zorlandığım kısım. Bazısı kirpiği uzatıyor ama kıvırmıyor, bazısı hacim vermiyor, bazısı bütün kirpikleri birbirine yapıştırıyor gibi uzun uzun bitmeyen bir şikayetler listesi yaşıyorum rimellerle. Mağazada sürüldüğünde beğensem de eve geldiğimde kendim sürünce sonuç kötü oluyor veya herhangi birinde mükemmel duran rimel bende koca bir hüsran yaratabiliyor. Bu yazımda bu zorlu rimel macerama sizi de davet etmek istedim.  (Bu yazıyı okurken lütfen bütün kirpik tiplerinin birbirinden farklı olduğunu ve bana uyup/uymayan rimelin sizde tam tersi bir etki yaratabileceğini unutmayın.)


Rimellerime geçmeden önce hangi kirpik tipi ne tür rimel fırçası kullanmalı kısaca ondan bahsetmek istiyorum. Kaynak için buraya tık tık. Eğer kısa kirpikleriniz varsa uzunluk ve hacim için kısa ve kalın fırçalı, kalın kılları olan rimelleri; normal boyutlu kirpiklerinizi uzatmak istiyorsanız uzun ve ince fırçalı, eşit mesafeli kılları olan rimelleri; seyrek kirpikleriniz varsa maksimum hacim için uzun, kalın ve yoğun kıllı fırçaları, doğal ve belirgin kirpikli bir sonuç için plastik fırçaları, kıvrık kirpikler için kaşık şeklinde kıvrık olan fırçaları tercih etmelisiniz.

Benim kirpiklerim doğaldan orta-uzun ve şekli de kendiliğinden kıvrık. Bu nedenle kullandığım kirpik kıvırıcıların bende bir fark yarattığını düşünmüyorum. Ama eğer sizin kirpiklerinizin doğal bir kıvrıklığı yoksa bence mutlaka bir kirpik kıvırıcı edinin.

Benim rimellerime gelirsek:

1) MAC In Extreme Dimension Lash Mascara


MAC'in bu rimeli kalın ve uzun , birbirinden eşit mesafede sık kılları olan bir fırçaya sahip. Kalın ve uzun fırçası sayesinde bu rimel kirpiklerimi uzatıp hacim veriyor, eşit mesafede sık kılları sayesinde de kirpiklerimin birbirinden ayrı olmasını sağlıyor. Rimelin sevdiğim bir diğer tarafı top gibi yuvarlak ucu sayesinde normalde rimelin yetişmediği kısa kirpiklere de rimeli kolayca uygulayabiliyor olmam. Bu rimelde hoşuma gitmeyen tek şey yeterince siyah renk verip kirpiklerimi belirginleştirmemesi; ancak MAC'te bunun da çaresi var beyaz mac yazılı olan (yani benim kullandığım) rimel yerine siyah mac yazılı olan mac in extreme 3D black lash rimelini alırsanız kirpiklerinizi simsiyah yaparak daha da belirginleştirecektir.


2) Max Factor Masterpiece Glamour Extensions Mascara


Bu rimelin fırçası plastik, uzun, ince ve ortalama sayıda kıllara sahip. Eğer günlük bir makyajda sadece kirpiklerinizi belirginleştirmek için kullanmak isterseniz son derece uygun; ancak ne kirpiklere hacim veriyor ne de uzatıyor. Ben bu rimeli genelde alt kirpiklerimi belirginleştirmek için hafifçe uyguluyorum.


3) L'oreal Mega Volume Collagene Mascara


Bu rimel bugüne kadar kirpiklerime en güzel uyum sağlayan rimel oldu. Uzun ve kalın, aynı zamanda sık ve uzun kıllara sahip bir fırçası var. Bu rimel hem kirpiklerime yoğun bir siyahlık katıyor, hem uzatıyor hem de inanılmaz hacim veriyor. Bu rimeli her sürdüğümde kirpiklerimin kaşlarıma değmesi ne kadar uzattığının bir kanıtı olsa gerek.


4) Maybelline The Falsies Volum Express Mascara


Bu rimel kaşık şeklindeki fırçası sayesinde kirpiklerde inanılmaz kıvrık ve hacimli bir sonuç yaratıyor. Eğer istediğiniz uzun kirpikler ise bu rimeli önermem; ancak hacim ise bu rimelden mutlaka bir tane edinmelisiniz. Maybelline rimellerinin en sevdiğim yanı fiyatlarına göre performanslarının çok yüksek olması. Bu rimel satin black bir bitişe sahip yani kirpiklere ortalama bir siyahlık katıyor, eğer simsiyah kirpikler istiyorsanız blackest black rengini almanızı tavsiye ederim.

NOT: Bu rimeli uygularken kaşık şeklinde olan kısmı kirpiklerinize değdirerek uygulayacaksınız. Eğer diğer taraf ile uygularsanız vermesi gereken hacimi veremez.


5) Maybelline One by One Volum Express Mascara


Bu rimel L'oreal'inkinden sonra çok sevdiğim bir diğer ürün oldu. Kalın ve uzun fırçası sayesinde kirpikleri uzatıp hacim katmanın yanında birbirinden mesafeli yoğun kılları sayesinde de kirpiklerinizin birbirinden ayrı olmasını sağlıyor. L'oreal kadar sevmememin tek sebebi yeterince siyahlık katmaması onun dışında bu ürün gerçekten mükemmel, hem de L'oreal'in yarısı kadar bir fiyata sahip.


Benim şimdilik bahsetmek istediğim rimellerim bu kadar. Sizin en sevdiğiniz rimeller hangileri? Bahsettiğim rimelleri hiç denediniz mi? Görüşleriniz nedir? Yorum olarak yazarsanız çok sevinirim.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)

Diğer yazılarımdan haberdar olmak için blogumu takibe almayı ve instagramda @theselproject sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Share:

3 yorum

  1. Merhaba blogunuxu yeni kesfettim bloguma beklrrim

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim yorumunuz için, madem düşüncelerimiz bu kadar ortak blogunuzu takibe almazsam olmaz! :)

    YanıtlaSil