Kedi Dili Fondöten Fırçaları (MAC 190 ve Revlon Karşılaştırması)

Herkese yeniden merhaba,

Son zamanlarda fondötenimi Beauty Blender haricinde farklı ürünler ile uygulayıp makyaj yapma tekniklerimde değişime gitmeye çalışıyorum. Açık konuşmak gerekirse Beauty Blender'ın uğraştırmadan ürünü cildime yedirmesine, doğal bir görünüm vermesine ve herhangi bir iz yaratmamasına o kadar alışmışım ki fondöten fırçası kullanmak bana çok zahmetli ve zor geldi.

Ben zorlansam da içinden böcek çıkan Beauty Blender videosu ve makyaj süngerlerinin hızlı küflenmesi gibi pek çok etken nedeniyle çoğu insan bu tarz süngerlerden uzak durmayı tercih ediyor. Bu nedenle ben de kedi dili fondöten fırçaları hakkında bir yazı yazmak ve elimdeki iki kedi dili fondöten fırçasını karşılaştırmak istedim. Böylece siz de iyi bir makyaj için bir fırçaya MAC fiyatı vermek gerekiyor mu yoksa Revlon fırçaları da uygun fiyatıyla aynı sonucu veriyor mu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Ufak bir not: Bu fotoğraf MAC 190 fırçayı temizledikten sonra çekildiği için fırça biraz ıslak, yani kılları olduğundan daha sıkı çıkmış; ancak normal görünümünde de fırçanın kılları Revlon fırçadan daha sıkı.


Fırçalarımdan bahsetmeden önce kedi dili fırçalar hakkında mutlaka bilmeniz gereken bir kaç ayrıntıdan bahsedeceğim. Öncelikle kedi dili fırça ile fondöten uygularken en iyi sonucu alabilmek için fondöteni elinize az bir miktarda sıkıp fırçanın geniş yüzeyiyle yüzünüze uygulama yapmanız gerekiyor. Daha sonra fırçanın aynı yüzeyiyle cildinize biraz daha ürün uygulayıp kapatılıcığı arttırabilirsiniz. Uygulamanın sonunda çizgi çizgi bir görünüm kaldıysa bu durumun önüne geçmek için fırçanın ince yüzeyiyle (yani ucuyla) cildinize tampon hareketler yapabilirsiniz. Kedi dili fırçalar hakkında bilmeniz gereken bir diğer nokta ise cilde yedirmenin anahtar nokta olduğudur. Eğer aceleniz var ise başka çeşit bir fondöten fırçası veya makyaj süngeri kullanmanız sizin için daha iyi olabilir çünkü kedi dili fırça ciltte çok iz bırakır ve bu izlerin oluşumunu engellemek için normalden uzun süre boyunca ürünü cildinize yedirmeniz gerekir.

Ben bazen kedi dili fırça ile fondötenimi uygulayıp daha sonra doğal ve çizgisiz bir sonuç elde edebilmek için makyaj süngerim ile sadece süngeri ıslatıp (ürün uygulamadan) tampon hareketler yapıyorum.


MAC 190 SE Fondöten Fırçası


MAC 190 SE, MAC 190 ile aynı kıl özelliklerine sahip, 190'dan tek farkı daha kısa olması ve koleksiyon ürünü olması. Ben kısa fondöten fırçalarını daha çok seviyorum; çünkü ürünü yüzüme daha kontrollü bir şekilde uygulayabildiğimi düşünüyorum.

MAC 190, kılları yoğun ve sıkı olan bir fırça; ancak kılları sıkı olsa da ürünü cildinize yedirebilmek için gereken esnekliği veriyor (ne eksik, ne de fazla). Bu sayede fondöteninizi uygularken daha kontrollü hareket edebiliyorsunuz, çizgilerin oluşumunu diğer kedi dile fırçalara kıyasla aza indirgiyor.

Zaman harcayıp cildinize ürünü iyice yedirdiğiniz sürece kusursuz ve doğal bir sonuç veriyor.

Ürünün ucunun ince olması sayesinde bu fırçayı göz altlarınıza concealer uygulamak içinde kullanabilirsiniz.

Ürünün dezavantajı azar azar fondöten uygulaması yapmazsanız fondöteninizi çok fazla içine çekiyor olması ve çok zor temizleniyor olması. Ben MAC'in kendi fırça temizleme ürününü kullanmama rağmen bu fırçayı temizlemek epey zamanımı alıyor.

MAC 190 fondöten fırçasını 110 TL'ye edinebilirsiniz.

Revlon Fondöten Fırçası


Revlon fondöten fırçası yoğun kıllara sahip olsa da MAC 190'a kıyasla fırçanın kılları daha yumuşak. Bu durum fırçanın kıllarının daha esnek olup ürünü cildinize yedirirken biraz daha zorlanmanız anlamına gelse de yeterince zamanınızı ayırırsanız çizgisiz ve kusursuz bir sonuç elde edeceksiniz.

Fırça MAC 190 SE gibi kısa, eğer kendinizi kısa fırçalar ile rahat hissetmiyorsanız bu ürünü sevmeyebilirsiniz.

Ürünün ucu MAC 190 kadar ince değil, bu nedenle concealer uygulaması için uygun değil.

Revlon fondöten fırçası MAC 190 kadar ürünü içine çekmiyor ve zor temizlenmiyor.

Belirttiğim iki farklılık dışında Revlon fondöten fırçası MAC 190 kadar başarılı. Eğer biraz daha uygulamada zaman harcarım diyorsanız MAC ile aynı sonucu göreceksiniz. Ürünü Watsonslar'dan 30 TL'ye edinebilirsiniz.

Revlon fondöten fırçası MAC 190'a muadil olmuş diyebilir miyiz? Ben kesinlikle diyebilirim. Siz de görüşlerinizi benimle yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim. Denediğiniz başka markanın kedi dili fırçası varsa ve memnun kaldıysanız da yorumlara yazarsanız çok memnun olurum :)

Yazılarımdan haberdar olmak için sayfamı takibe almayı unutmayın!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!

NOT: Instagram sayfamda çekiliş var! Detaylı bilgi için tık tık.


Share:

6 yorum

  1. fondötende fırçasını da kullanmayı sevmeyenlerdenim. Çünkü en kaliteli marka bile sivilce yapıyor ben de :(

    YanıtlaSil
  2. elle yada süngerle uygulamayı sevsemde revlona bir bakacağım :)bu arada seni hem g+ da hem de gfc den takibe aldım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  3. Canım çekilişine katıldım hem burda takipteyim seni hemde instagramdan katıldım ;)

    YanıtlaSil
  4. Bende de bir kaç çeşit bu fırçadan var ama elim hep expert brusha gittiğinden daha hiç kullanamadım :)

    YanıtlaSil