MAC RUJLARIM (Please Me, Modesty, Creme In Your Coffee, Viva Glam 3, Smoked Purple)

Merhaba herkese, 

Bir makyaj severin, hatta her kızın makyaj çantasında bulunması gereken ürünlerden biri bir tane MAC rujdur. Gerek kokusu olsun, gerek yapıları olsun, gerekse de diğer high-end markalara göre daha uygun fiyatlı ürünler olması olsun bu rujları çok severek satın alıyorum ve kullanıyorum. MAC her türden insana hitap eden, zengin bir ruj koleksiyonuna sahip. Bu rujlar da kendi aralarında farklı kategorilere ayrılmakta. Benim tercih ettiğim MAC rujların yapıları matte ve cremesheen oluyor genelde. Matte adından da anlayabileceğiniz gibi mat, cremesheen de dudaklara nem veren, parlak bitişli bir yapıda. 

 
Benim elimde iki tane cremesheen, üç tane de matte ruj var. Bu yazımda sizlere rujlarımdan bahsedeceğim.



Smoked Purple

Ürünün yapısı mat. Epey koyu bir renk olması nedeniyle dudağa çok zor uygulanıyor ve bu nedenle bir dudak kalemi olmadan uygulamanızı tavsiye etmiyorum. Dudak kalemi kullanmadığınızda çok parça parça bir sonuç elde etmenize sebep olabilir.


Aşağıdaki resimde bir dudak kalemi kullanmadım. Dudağımın sol tarafının sağ tarafa kıyasla daha açık kaldığını görebilirsiniz. Dudak kalemi olarak yine MAC'in Cyber World adlı kalemini tercih ediyorum. Ruj ve dudak kalemi ikilisini görmek için tık tık.


Ürün dudakları çok kurutuyor. Öncesinde bir peeling ve ardından nemlendirme işlemi daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olabilir. Kalıcılığı tüm mat mac rujlar gibi çok iyi. 4-5 saat boyunca hiç bozulmadan dudaklarınızda kalıyor. (bu sürede yemek yerseniz bozulur)

Ürün çok koyu bir mor ve epey iddialı, ama koyu renkleri seven biriyseniz mutlaka bir mağazada göz atmalısınız.

Creme In Your Coffee

En ama en sevdiğim rujum. Ürünün yapısı cremesheen. Ben bu rengi genelde ağır bir göz makyajı yaptıysam ve dudaklarımı sade tutmak istiyorsam tercih ediyorum ancak her makyaja uyabilecek bir renk. Her makyaja uyum sağlaması en sevdiğim yanı.

Ürünün fotoğrafını dudaklarımdayken çekmeye çalıştım ancak bir türlü tam rengini vermedi. Kahverengiye kaçan bir kırmızı, ama içindeki kırmızılık o kadar az ki nude bir ruj gibi, ama nude da değil... Gördüğünüz gibi renk anlatmak konusunda pek iyi değilim.

Kalıcılığı epey kötü. Sürekli yenilemeniz gerekiyor. Bütün cremesheen rujlar genelde böyle. Eğer dudaklarınız kuruysa cremesheen rujları tercih edebilirsiniz. Sürekli yenilemeniz gerekse de uygulaması kolay bir yapısı olduğu için bu pek bir sorun yaratmıyor.

Bu ürünü dudak kalemi olmadan kullanıyorum.

Please Me

Tam bir pembe. O kadar pembe ki bu ruju neden aldığım konusunda en ufak bir fikrim bile yok. Yapısı mat.

Yapısı nedeniyle dudağı kurutuyor, ancak koyu mat rujlar gibi uygularken bir dudak kalemine ihtiyaç duymuyorsunuz. Ben bu ürünü dudak kalemi kullanmadan uyguluyorum. Kalıcılığı epey uzun. Siz yemek yemedikçe bozulmuyor.



Modesty

Tam bir nude. "Makyaj yok gibi makyaj" günlerimin ruju. Yapısı cremesheen.


Ürün fazla nude olduğu için ben genelde altına bir dudak kalemi uyguluyorum ki yüzüme biraz daha renk versin. Bu dudak kalemi tercihim genelde essence 05 numara cool nude oluyor. Bu dudak kalemi sayesinde ruj dudaklarımda biraz daha gül kurusu bir renk alıyor. Aşağıdaki resimde ürünün dudak kalemi olmadan uygulanmış şeklini görebilirsiniz.


Diğer cremesheen rujlar gibi bu ürünün de kalıcılığı epey az. Sürekli yenilemek gerekiyor; ancak uygulaması çok kolay o yüzden bu durum demin de söylediğim gibi sorun olmuyor. 

Viva Glam 3 - Rihanna

Bu ürünü iki sene önce MAC Rihanna ile beraber çalıştığı zaman almıştım. Viva Glam serisindeki rujların geliri MAC AIDS fonuna yatırılıyor, MAC bu seriden elde ettiği geliri yardım amaçlı kullanıyor. 

Ürün çok koyu bir kırmızı. Bordodan ziyade biraz daha kahverengimsi bir kırmızı sonucu elde ediyorsunuz. Rengi daha iyi anlayabilmeniz için aşağıda fotoğrafını paylaştım.


Koleksiyon ürünü olduğu için bu ruj artık satışta değil; ancak mutlaka buna benzer bir MAC ruj bulabilirsiniz. Diva bu ruju anımsatıyor bana. Yapısı mat.

Benim MAC rujlarım bu şekilde. Koleksiyonuma biraz satin yapıda rujlar eklemek istiyorum. Tavsiyeniz var mı? Benimle yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim.

Yazılarımdan haberdar olmak için blogumu takibe almayı unutmayın!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)

Share:

5 yorum

  1. Ay hepsine bayıldım yahu! Emeğine sağlık kuzum. Benim hala bir Mac rujum yok çünkü Mac benim için ulaşılır bir mağaza değil. Renk seçemiyorum böyle bakınca. Hepsini tek tek denemem lazım :D hepsi ayrı bir güzel renklerin ama sanırım en çok smoked purple'a bayıldım!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Ben de demin sizin postunuza yorum yapmıştım tesadüf oldu :) smoked purple gerçekten çok güzel ama keşke dudak kalemi olmadan da kolayca uygulanabilse. Yıl 2016 nasıl hala yakınlarınızda MAC olmaz :( her şehre bir tane lazım.

      Sil
    2. Şimdi okudum yorumunu ♡ Mac'i geçtim Gratis bile yok. Giresun'da yaşıyorum. Almanya'da buldum, ilk Mac rujumu almak için girdim ancak başka şeyler alıp çıktım :D seçim yapmak çok zordu. Bütün nude rujları istedim oradaki :D

      Sil
    3. Benim de ilk mac rujum nudedu (modesty) . Gratis nasıl olmaz ya! Biz indirim fotoğrafları paylaşırken siniriniz bozuluyordur kesin :)

      Sil
  2. Borda ten rengine gerçekten çok yakışıyor 👍

    YanıtlaSil