CONCEALERLARIM | GÖZ ALTI KAPATICILARIM (Rimmel London Wake Me Up, Match Perfection, Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circles, Collection Lasting Perfection)

Herkese merhaba!

Concealerlar (Göz altı kapatıcıları) gerek günlük makyajlarda, gerek gece makyajlarında, gerek köpeğimizi gezdirmeye giderken makyaj yapmaya üşeniyorsak ama kocaman bir sivilcemiz varsa gibi pek çok konuda kurtarıcı ve vazgeçilmez ürünler.  Durum buyken doğru concealerı bulana kadar hepimiz pek çok ürün denemişizdir. Kimisi istenen aydınlık görüntüyü vermiyor, kimisi veriyor ama kapatıcılığı az, kimisi istenen aydınlık görüntüyü veriyor ve göz altı halkalarını kapatıyor ama ciltteki kızarıklıkları kapatmıyor, bu yüzden doğru ürünü bulmak epey zor. Bugün yazımda sizlere kendi concealer maceramı anlatacağım. 


Yazıya başlamadan önce kendi cilt tipimi anlatmak istiyorum; çünkü her cilt farklı ve hepimizin bu ürünler hakkında düşünceleri farklı olabilir. Benim göz altlarımda morluk sorunu yok, bazen uyandığımda geç yatmışsam hafif bir morluk sorunu yaşayabiliyorum sadece. Göz çevrem normal, ne çok kuru ne çok yağlı. Her makyaj öncesi göz çevremi nemlendiriyorum. Cildimde aktif sivilce yok ama derimin altında kızarık noktalar var.

Önce ülkemizde olmayan; ancak yabancı youtuberlar tarafından çok övülen ve internet/instagram aracılığı ile satın alabileceğiniz iki concealerdan bahsedeceğim.

Collection Lasting Perfection:

Ürün kremsi yapıda. Pembe ve nötr cilt alt tonluların seveceği bir concealer. Elimdeki concealerlar arasında göz altı kapatıcılığı en yüksek olanı. Ortanın biraz üstünde. Ciltteki kızarıklıkları tamamen kapatıyor. Ortalama bir aydınlık sağlıyor. Yapısı kalın olmasına rağmen ciltteki çizgilere dolmuyor. Satin bitişli. Uzun süre kalıcılık sağlıyor.


Kuru ciltlilerin kullanmadan önce yoğun nemlendirici kullanması gerekiyor yoksa kuru bölgelere yapışıp pul pul bir görünüm yaratabilir. Normal ve kuru ciltliler rahatça kullanabilir. Fiyatı İngiltere'de 6 Pound.

Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circles 

Tamamen şişirilmiş bir ürün olduğunu düşünüyorum. Göz altı kapatıcılığı ortalama düzeyde. Ciltteki kızarıklıkları çok az kapatıyor. Sarı alt tonlu. Bendeki en açık rengi olmasına rağmen aydınlık bir bitiş sağlamıyor. Pudra bitişli olduğu için ürünü uygularken acele etmek gerekiyor, yoksa dağıtması zor oluyor ve bitişi güzel durmuyor. Yapısı incecik. Kalıcılığı 5-6 saat arasında.


Pudra bitişli olduğu için kuru ciltlilerin uzak durması gerektiğini düşünüyorum. İngiltere'de fiyatı 6 pound.

Rimmel London Wake Me Up:

Ürünün incecik bir yapısı var. Göz altı kapatıcılığı ortanın altında ancak ciltteki kızarıklıkları nötrlüyor. Aydınlık bir bitiş sağlamıyor, ancak parlak bitişi ile cildi uyanık gösteriyor. Maalesef pudra ile sabitlememe rağmen gün içinde çizgilerime doldu. 1-2 saatlik kullanımlar için ideal ama hem kalıcılığı düşük hem de çizgilere dolma yaptığı için uzun süreli kullanımlar için uygun değil. Sarı alt tonlu bir ürün.


Parlak bitişli bir ürün olduğu için göz çevresi yağlı olanların uzak durması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Günlük makyajlarda kısa süreli kullanım için ideal olan bu ürünü Watsonslarda bulabilirsiniz.

Rimmel London Match Perfection

Concealerlarım arasında en aydınlık bitişi sağlayan ürün. Yapısı ne çok ince ne de çok kalın. Göz altı kapatıcılığı ortanın biraz üstünde, ciltteki kızarıklıkları kapatmıyor. Satin bitişli. Kalıcılığı 5-6 saat arasında ve ciltteki çizgilere dolma yapmıyor.  Ürünün alt tonu biraz pembeye kaçsa da nötr. Bütün cilt alt tonlarının kullanabileceğini düşünüyorum.


Ürünün ambalajı gereği kullandığınız ilk bir haftanın sonunda bitmiş gibi gelse de ürünü iyice sıkınca ürün gelmeye devam ediyor ve 2-3 ay boyunca dayanıyor. Kapağını açık unutmamaya özen gösterin, yoksa ürün aplikatöründe kuruyup bozulabilir.


Benim son zamanlarda denediğim uygun fiyatlı concealerlar bu şekilde. Siz hangi ürünleri deneyip beğendiniz? Bana önerebileceğiniz concealer var mı? Bahsettiğim ürünler hakkındaki fikirleriniz nedir? Yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim!

Benden sosyal medyada da haber almak isterseniz instagram ve snapchat'de theselproject 'i takip edebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Share:

7 yorum

  1. Rimmel londonlarin fiyatlarini da yazar misiniz rica etsem. Ben de concealer almayi dusunuyorum bu yaziniz baya etkili oldu son yazdıgınız urun ozellikle denemeyi dusunuyorum😊

    YanıtlaSil
  2. Note ve Loreal Parisinkini kullanıyorum ikisinin de çok iyi oldugunu düsünüyorum tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Maybelline age rewind benim icin cok basarili, bu aralar nyx hd concealerini kullaniyorum, firsatin olursa ona da bak canim, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırken çok heyecanlıydım ama benim cildime uyum sağlamadı maalesef :/ bakiyim mutlaka, çok teşekkür ederim!

      Sil
  4. Merhabalr blogunuzu yeni kesfettim bloguma beklerimm taiibe aldimm

    YanıtlaSil